Publicerad den

Ridning är en svettig sport

Många ryttare har säkert fått höra den tröttsamma frasen: ”Ridning är väl inte motion, det är ju hästen som springer.” Men, alla som rider vet att många ridpass slutar med att både häst och ryttare är sjöblöta av svett.

Rid i träningströja

Lämpliga kläder för tuffa ridpass är mjuka träningskläder i material som är stretchigt och fukttransporterande. På nätet kan du hitta en prisvärd träningströja dam som är funktionell och snygg . Välj kort eller lång ärm eller varför inte båda? En långärmad träningströja dam passar utmärkt för den som under varma sommarkvällar rider i paddocken då både mygg och knott är ute efter dig. Detsamma gäller vid skogsridning och då kan också barriga grenar stickas. Ridturen blir skönare med en bekväm, långärmad träningströja. Vid lite kyligare väder eller duggregn är en sportig vindtygsjacka ett perfekt alternativ.

Förebygg nackvärk

Alla, i synnerhet kvinnliga ryttare vet att på hästryggen kan det skumpa rejält. På tävling och ofta när du rider i ridhus finns dessutom åskådare och det kan bli genant med studsande byst. Med rätt sittande sport-bh blir det inte pinsamt och mycket bekvämare i alla gångarter. Ett stort utbud av sport-bh finns att köpa där du köper din träningströja. Inte bara ridning är skumpigt utan de flesta sporter för med sig spring och studs. Kvinnor kan få värk både under och efter ansträngande fysisk träning. Värken kan sätta sig i nacke, huvud och i brösten, det sänker livskvaliteten och träningen ger inte den tillfredsställande känslan den ska. Prestationen försämras för den som har höga ambitioner med sin träning. Rätt stöd av en välsittande sport-bh kan ge en helt ny upplevelse både med och utan häst.