Publicerad den

Skaffa en hund till stallet

Driver du en stallanläggning och vill ha mer djur på anläggningen? Då är en stallhund ett bra alternativ. Det kräver dock att alla som är involverade i verksamheten tar ansvar för hunden.

Här kan du läsa mer om saker att tänka på om tanken är att komplettera personalstyrkan med en hund!

Inför hundens ankomst

Innan stallhunden är på plats är det viktigt att ha saker och ting väl förberedda. En trygg hundförsäkring är det första du bör se över. Jämför upplägg och välj det som passar bäst utifrån stallets förutsättningar. Hunden ska vara försäkrad redan som valp när den kommer till er. Du kan välja en hundförsäkring som är anpassad för den busiga valpen som senare kan anpassas med tiden.

Utöver hundförsäkring bör du också se till att allt det praktiska finns på plats. En utvald viloplats för hunden och eventuellt en mindre hundgård.

Vilken ras passar?

Det här är lite svårt att svara på eftersom många hundraser har bra egenskaper för att bo på en hästgård eller vistas i ett stall. Du behöver dock prioritera raser som är kända för att tycka om hästar. Dalmatiner är bland annat en ras som passar ihop med hästar. Det enda problemet med dalmatiner är storleken. Det kan då vara bättre med en pigg småhund som kan springa fritt utan att skrämma någon hundrädd person i onödan.