Publicerad den

Rida med klänning – är det möjligt?

Det finns flera anledningar till varför du kan vilja veta hur du ska rida i klänning på bästa sätt. Det kan t.ex. handla om att du vill rida till eller från kyrkan på ditt bröllop, men du kan också vilja rida i klänning en varm sommardag, inför en fotografering eller för att göra stor entré på din studentskiva.

I de flesta fall är klänning inte ett klassiskt klädval när du ska till stallet eller hoppa upp på hästryggen, men visst är det möjligt att rida i alla möjliga balklänningar och sommarklänningar om du bara vet hur du ska gå tillväga. Här nedan listar vi några bra tips som kan underlätta ridturen.

Att rida i klänning – så lyckas du

Oavsett om du vill rida i klänning för att det är skönt och svalkande eller om du vill rida från kyrkan till lokalen på bröllopsdagen behöver du veta exakt hur du ska gå tillväga. Vi har bästa tipsen!

  • Välj en klänning som är lössittande och vid. Det gör det enklare för dig att kunna sätta ett ben på vardera sida, utan att klänningen åker upp.
  • Om hästen är van med damsadel kan detta vara ett bra alternativ. Kom bara ihåg att det kan vara svårare för dig som ryttare att hålla balansen i den positionen.
  • Har du inte tillgång till någon damsadel? Ge hästen en ordentlig ryktning innan du sitter upp och skippa sadel helt och hållet.
  • Satsa på en klänning med hög slits. Det gör att du till och med kan välja en lite snävare klänning och fortfarande kunna sitta ordentligt i sadeln.