Publicerad den

Åk på vinritt i vackra Bordeaux

Har du alltid älskat hästar och samtidigt varit en stor fantast av vin? Då kan en vinritt i Frankrike vara en resa som du sent kommer att glömma. Här får du möjlighet att uppleva Bordeaux från hästryggen och samtidigt ta del av några av Frankrikes finaste viner.

Det finns ett flertal olika resebyråer som anordnar resor till Frankrikes vingårdar, men inte fullt lika många som också låter dig njuta av den vackra naturen ridandes på häst. Letar du efter en vinritt till Bordeaux rekommenderar vi att du använder dig av internet och att du satsar på ett företag som är seriöst och som känns tryggt. Visst finns det gott om bra vin även i Sverige som du dessutom kan beställa hem med hemleverans. Det är ett bra val för dig som inte orkar eller har möjlighet att gå till Systembolaget. Är du en riktig vinälskare kommer dock denna resa att vara ett kärt minne för livet.

Vinritt – hur går det till?

Hur en vinritt till Bordeaux kommer att gå till är naturligtvis svårt att säga, eftersom det varierar mycket beroende på vilken resebyrå du väljer att använda dig av och vilket program som finns.Idag kan du hitta mängder med bra hemsidor som erbjuder resor där just hästar står i fokus.

En vinresa med hästritt kan börja genom att du får ta färjan över den vackra floden och titta på det unika fortet Blaye. Därefter kanske ni rider tillsammans genom de fina vingårdarna och låter hästarna springa i galopp på ängarna. Det är inte ovanligt att mat är inkluderat och möjligheten att testa många olika drycker, t.ex. Cote de Blaye, Bordeaux Superieur och St. Emilion.