Publicerad den

Utfodring för hästar

Att ha en egen häst är en stor dröm för många. Men det är även ett stort ansvar. Du behöver se till att hästen får tillräckligt med motion, har tillgång till vatten och foder. Just fodringen kan bli rätt bökig och därför är det viktigt att du får ordning på den med hjälp av foderhäckar.

Foderhäckar till hagen

Till att börja med behöver dina hästar ha tillgång till gräs eller pellets även när de befinner sig i hagen på dagarna. Ett bra sätt att samla allt foder på ett och samma ställe är i en foderhäck. Den kan placeras där det passar. Det finns flera olika varianter av foderhäckar att välja bland. Du kan till exempel köpa runda foderhäckar så att alla hästar kan komma åt höet från flera håll. Förutom att de kommer i olika former finns de även i olika storlekar. Du ska välja storlek på foderhäcken beroende på hur många hästar du har och hur stor hagen är. Har du mycket plats och flera hästar ska du köpa en större variant.

I stallet

Förutom att hästarna äter när de är i hagen är det bra om de också får foder i spiltan. Du kan göra det lätt för dig och sätta ner hö i spiltan. Men eftersom höet behöver bytas ut mellan varven på grund av nedsmutsning kan du köpa behållare som du kan montera upp i spiltan. Där kan du lägga i pellets, gräs eller vad det nu är du utfodrar din häst med.

Hästar