Publicerad den

Bästa tipsen för vinterridningen

När det börjar bli kallt ute är det viktigt att du klär dig rätt i stallet. Den kalla vintertiden är lika obehaglig för ryttare som för hästar, men med våra tips blir vinterridningen både roligare och mer bekväm.

Fem bra tips för en varmare vinter i stallet

Det finns många bra knep du kan använda dig av för att säkerställa att du är varm och skön i vinter – och att din häst inte fryser. Här nedan kan du läsa om allt från hur du håller huvudet kallt till tips om ridtröjor och toppar på www.hestbolaget.se.

1. Använd alltid mössa

Har du lätt för att frysa under vintern är det mycket viktigt att du använder mössa. Det är nämligen genom huvudet som den största delen av din kroppsvärme kommer försvinna. I stallet kan du egentligen ha vilken mössa som helst, men under ridhjälmen är det bäst att välja en tunnare mössa med öronlappar.

2. Satsa på fina och varma toppar

Det är naturligtvis också viktigt att du håller dig varm på överkroppen och det gör du bäst genom lager-på-lager-metoden. Investera gärna i varma ridtröjor och toppar på www.hestbolaget.se, eftersom kläderna håller en mycket hög kvalitet och är bekväma att röra sig i. Över det bör du ha en ordentlig och bra ridjacka för vinter som gärna får bestå av en blandning mellan polyester och dun.

3. Varm och skön om fötterna

Är du kall om fötterna är du kall i hela kroppen – det är sedan länge känt. Därför är det mycket viktigt att du håller fötterna varma. Förutom att det är obehagligt att ha kalla fötter finns det också risk att du tappar känseln, något som i sin tur kan påverka din ridning. Använder du dig av ridstövlar finns det stövlar som är framtagna för just kallt vinterväder och som är fodrade.

4. Ta med varm dryck

Mellan ridturerna kan det vara skönt att ta en paus och fylla på med värme. Det gör du lättast med hjälp av en varm kopp kaffe, te eller varm choklad. Se till att du investerar i en riktigt bra termos som du kan ha med dig till stallet. Termosen kan du även använda dig av för att förvara soppa, t.ex. om du ska vara i stallet i många timmar.

5. Värme till hästen

Det är inte bara du som ska hålla dig varm och skön, utan det är minst lika viktigt att din häst är bekväm och inte fryser. Ska hästen vara ute i hagen gör du rätt i att skaffa ett bra vintertäcke. Här rekommenderar vi att du i första hand väljer ett täcke som är helt vattentätt, eftersom fukt annars kan få hästen nedkyld. Ska ni däremot ut och rida kan ett ridtäcke vara betydligt bekvämare. På så sätt förhindrar du att hästen får kalla muskler.